Ревнив мъж от Пловдив изгуби разсъдъка си от любов след 38 години брак и се опита да убие съпругата си. За нападението с нож Иван Георгиев (61) ще отговаря пред съда. Срещу него е повдигнато обвинение в закана за убийство и нанасяне на телесна повреда, съобщиха от Районна прокуратура за „Марица".

Иван и Цветелина живеели без проблеми 35 години. Преди три години обаче мъжът бясно започнал да ревнува жена си. Тя отричала да има връзка с друг мъж. Жената работела като чистачка в голяма фирма в Пловдив. Работното є време било плаващо. Понякога се налагало да отива рано сутрин, друг път оставала вечер до късно, за да почисти двора и офисите на фирмата. Иван започнал да є прави внезапни проверки на работното място. Изчаквал я да отиде, взимал такси и отивал да види дали е там. На 13 март м.г. Иван пристигнал около 8,30 сутринта в офиса, ударил жена си в лицето, сритал я, а накрая извадил сгъваем нож и заплашил да я убие, ако му изневери.

Сцената на ревност се повторила на 23 юли отново на работното място на Цветелина. Тя успяла да успокои мъжа си и да го отпрати, въпреки че той отново размахал ножа. Шест дни по-късно жената отишла на работа. Към 8,30 съпругът ѝ нахлул в офиса, отново ѝ вдигнал скандал и накрая я наръгал с ножа в областта на тила. Цветелина успяла да избяга при съседка и да се обади на тел. 112. Подала жалба в съда. На мъжа е наложена забрана да доближава жилището и работното място на съпругата. Сега го заплашват до 3 г. затвор за нападението и заканите за убийство на жена му.

За нападение от ревност ще отговаря и Неделчо Колев (58). Съпругата му Мария се лекувала от депресия в Психодиспансера. Там се запознала с Атанас Иванов, който се лекувал от алкохолизъм. През юни м.г. тя го помолила да ѝ даде стая под наем в жилището си. Обяснила му, че е напуснала съпруга си и си търси работа, за да се издържа. Атанас се съгласил. На 20 юни м.г. обаче пред входа на жилищния блок, в който живеел, го причакал непознат мъж. Оказало се, че това е Стою Неделчев, който заедно със съпруга на Мария Неделчо Колев жестоко пребили Атанас. Срещу тях прокуратурата е изготвила обвинителен акт и ще отговарят пред съда за побоя от ревност.