Долу шефовете на КАТ! И нефелният министър, който им пробутва предложенията, вместо да ги удари през крадливите ръце! Това написа на страницата си във Facebook бившият вътрешен министър по времето на Иван Костов Богомил Бонев по повод готвените промени в Закона за движение по пътищата. Според текст от законопроекта всеки, който кара кола, на която не е собственик, да бъде длъжен да се регистрира в КАТ като ползвател, за да може да седне зад чуждия волан. Иначе го грози глоба от 150 лв.
„Малоумието на КАТ е добре известно. Вместо да се облекчи режимът за прехвърляне на МПС, да не е като недвижима собственост чрез нотариус, те искат всички ползватели на един автомобил да са регистрирани в КАТ, съответно в талона на колата", пише Бонев.
„Даже не им е достатъчно нотариално завереното пълномощно. Търтеите не могат едно елементарно административно обслужване да направят - като са ти взели талона, да си платиш глобата без номерче и опашка например - сега ще карат хората на километрични опашки да регистрират ползвателите. Имаш свидетелство за правоспособност, не си откраднал колата, имаш даже нотариално пълномощно. Не, не им стига", гневи се екссиловият шеф.