Току - що ми докладваха, че е готова ДНК експертизата, намерените тленни останки са на Теодор Неофитов, известен като Ханс, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров след като се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров.

Готова е съдебно-медицинската експертиза и е готова експертизата за оръжието, което беше намерено при обиските, това е бойно оръжие. Тепърва ще се правят балистични експертизи, за да се установи дали има доказателства за извършени други престъпления, добави главният секретар.

Той обясни, че МВР има данни къде могат да са тленните останки на другите жертви на "Килърите 3" и ги търси. Докато не ги намерим, не бих се ангажирал с конкретни факти, изтъкна Лазаров.

Днес трябва да бъдат повдигнати обвинения за съпричастност към убийството на Ханс на бащата на Райко Кръвта, Васил Василиев, известен като Бай Васо и на Милчо Боянов, известен като Чироза. И в момента текат разпити във връзка с този случай, обясни още главният секретар.

МВР имат информация, че групата, станала известна като "Килърите 3" вероятно е съпричастна за няколко убийства, но главният секретар изказа опасения, че става дума за повече от 8 убийства.

Лазаров заяви, че има данни, че лица, свързани с "Килърите 3" са съпричастни към убийствата на Георги Илиев и Васил Горчев. Това са данни, но на този етап не мога да се ангажирам с наличие на доказателства, работим по всички версии, уточни той. Той нито потвърди, нито отрече, че съпричастният към убийствата на Георги Илиев и Васил Горчев е самият Райко Кръвта.

Главният секретар на МВР и главният прокурор са разговаряли както за новата информация около "пернишките килъри", така и за полицейската операция, при която бяха претърсени 12 адреса и са задържани 4 лица за монтиране на скимиращи устройства.

Във връзка с информацията, че МВР започва пълна ревизия на всички знакови убийства, станали в страната от 2001 година досега, главният секретар обясни: "Проверяваме абсолютно всички сигнали и всички данни, които са постъпвали за извършени през годините назад убийства. Не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства и битови убийства". На срещата преди два месеца при главния прокурор бяха набелязани конкретни мерки, които в момента се изпълняват, обясни Лазаров.

През юни имаше среща между вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и главния секретар на МВР Светозар Лазаров с главния прокурор Сотир Цацаров и изпълняващия длъжността ръководител на ДАНС Владимир Писанчев, който по-късно стана титуляр на агенцията.