Зъболекар планира да клонира Джон Ленън от негов прогнил зъб.

Канадският стоматолог Майкъл Зък купил зъба на покойната звезда за 20 000 паунда на търг преди две години във Великобритания и сега се надява с помощта на учени да извлече от него ДНК-то на легендата на Бийтълс, за да създаде негово генетично копие.

"Ако учените смятат, че могат да клонират мамути, тогава Джон Ленън може да е следващият. Потенциалната възможност да кажат, че имам малък дял във връщането към живот на една от най-големите звезди на рока би била умопомрачителна.

Ленън, който беше застрелян от полудял фен в Ню Йорк през 1980 г., дал прогнилия си кътник на своята икономка Дороти Джарлет, след като му бил изваден от зъболекар през 60-те години на миналия век. Доктор Зък използва зъба, за да разяснява опасността от рак, но изпратил частица от емайла му в лаборатория за извличане на ДНК.

"Развълнуван съм от възможността, че ще можем да разшифроваме напълно ДНК-то на Джон Ленън, надявам се това да стане много скоро. Много почитатели на Бийтълс си спомнят къде са били, когато са чули, че Джон Ленън е застрелян. Надявам се те да доживеят и деня, в който ще чуят, че му е даден още един шанс", сподели зъболекарят.