Билетите за любителски риболов няма да поскъпват и остават същите. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова във връзка с информация в медиите, че цената на риболовните билети ще се повиши от 15 на 25 лв., съобщиха от МЗХ.

"Предишното ръководство на ИАРА е заложило 60% увеличение, но ние категорично го отхвърлихме", сподели тя. Зам. министър Маринова припомни, че от години, включително и сега, цената на годишния билет е 25 лв., за половин година е 15 лв., за месец - 8 лв. и 4 лв. за седмица. Ресорният зам. министър опроверга и друга неточност, която бе разпространена от медиите - че ще бъдат въведени седмични, месечни и шестмесечни пропуски.

"Такива билети се издават на риболовците и в момента, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите", уточни тя и поясни, че за децата до 14 години и за хората с увреждания любителският риболов е безплатен. Половин такса заплащат младежите от 14 до 18 години и риболовците над 60 години за жените и 65 години за мъжете. Зам.-министър Маринова съобщи, че от началото на годината до края на юни са издадени общо 148 882 билета за любителски риболов.