На истинско изтощение ще бъдат подложени всички музикални таланти в X Factor през предстоящите няколко дни. Причината е следващият етап в музикално шоу №1 в света – тренировъчният лагер.
 
В рамките на 3 дни те ще трябва денонощно да доказват не само своя музикален талант, но и силен характер и физическа издръжливост. Трудностите обаче ще преследват не само кандидатите, но и журито. От стотиците преминали участници съдиите ще трябва да определят само 24-ма, които ще продължат напред в шоуто. След тренировъчния лагер  Мария, Любо, Заки и Саня ще разберат и групата, на която ще бъдат ментори и за която ще отговарят до самия финал на X Factor – момчета, момичета, групи или 25 +.
 
Макар да не си признаха открито, по време на приключилите тази седмица прослушвания, четиримата загатнаха своите предпочитания. Стана ясно и кой от тях ще бъде по-изискващ към кандидатите, кой по- емоционален и кой щедър на похвали.
 
Най-взискателна бе Саня. Строга, но справедлива, тя трудно даваше своето одобрение, а коментари като „Хубавата ти усмивка не можа да компенсира липсата на всичко останало“ показаха, че изискванията й към бъдещите звезди са повече от сериозни. Зад кулисите пък Саня и Любо не скриха желанието си да застанат начело на групата „Момчета”. Така първите симптоми за конкуренция между съдиите вече се появиха. И докато Саня вдигна летвата изключително високо, Заки компенсира с комплименти към женската половина от участниците. Заради реплики като „Имаш усмивката на Джулия Робъртс“ и „Като от картина на Ботичели си“ той бързо бе заподозрян, че ще застане начело на групата „Момичета”, което автоматично би го изправило срещу Мария, която бе ментор на тази категория в първия сезон.
 
С най-голям опит във формата, именно Мария бе съдията, който най-бързо оценяваше кандидатите и преценяваше техния потенциал. Тя не пестеше похвалите си към участниците с талант, а неподготвените отпращаше с бързо и категорично „Не”. Истински раздвоен между съдийското място и сцената беше Любо. На няколко пъти той не се сдържа и излезе на сцената – за да се включи в дует с момиче, което изпя неговия хит „Без теб”, и дори за да помогне на кандидат с навехнат крак. Съвсем заслужено Любо получи и любовно обяснение от участничка, която след своето изпълнение се обърна към него и каза „Обичам те!”.