МВР започва пълна ревизия на всички знакови убийства, станали в страната от 2001 година досега.

Разследването вече е започнало и върви съвместно с Прокуратурата и ДАНС. От министерството отказаха коментар, но вътрешни източници твърдят, че много скоро може да има разкрития за извършителите на знаковите убийства в страната в последните повече от 10 години.

През юни имаше среща между вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и главния секретар на МВР Светозар Лазаров с главния прокурор Сотир Цацаров и изпълняващия длъжността ръководител на ДАНС Владимир писанчев, който по-късно стана титуляр на Агенцията. Явно още тогава са били обмислени и координирани тези действия.

По-рано днес пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светозар Лазаров заяви:"В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н. Проверяваме ги активно и не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови".

За съпричастността на пернишката групировка към убийството на боса на "ВИС 2" Георги Илиев, Лазаров каза: "Определено има данни в тази посока. Нека не навлизаме в детайли. Когато има влязла в сила присъда, тогава можем категорично да твърдим кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н." По повод сътрудничеството на осъдени престъпници с МВР в последните дни, Лазаров каза: "Всеки, които е извършил престъпление, ще си понесе съответната наказателна отговорност. Аз сътрудничеството с органите на прокуратурата и на МВР го разглеждам като техен законов ангажимент.

Реформата в МВР се случва отгоре - надолу, структурирани са 3 нови отдела към ГД "Национална полиция". Няма уволнени хора, така че не може да става дума за чистка в МВР, заяви още главният секретар.