Новият модел в линията висококачествени смартфони Xperia на Sony прави своята премиера на българския пазар в магазинната мрежа на VIVACOM от тази седмица. Xperia M ще се предлага най-изгодно на цена от 9.90 лв./месец с тарифния план MaxiCall XXL или в брой за 199.90 лв.

Смартфонът се отличава с вече разпознаваемия дизайн на Sony, въведен за пръв път с флагмана Xperiа Z, и осигурява последните нововъведения в свързаността и екранните технологии. Xperia M предлага умни функционалности на камерата за впечатляващи снимки и видео клипове; иновативни функции за безпроблемно NFC свързване с едно докосване, както и икономичен STAMINA режим за удължен живот на батерията. В  допълнение към елегантния му стил, смартфонът впечатлява и с променящи цвета си светлини, които могат да бъдат персонализирани, за да известяват визуално за входящи обаждания, текстови съобщения и аларми.

Sony Xperia M работи под Android OS, v4.1 (Jelly Bean) и е снабден с висококачествен 4-инчов TFT дисплей със защита против надраскване, двуядрен процесор с тактова честота 1GHz, 1GB RAM и 4GB вградена памет. Моделът има 5-мегапикселова бърза камера с автоматичен сензорен фокус, светкавица и HDR за снимки.