Наркомафията стои зад войната да се пуши или да не се пуши в заведенията. "Не ме е страх да го кажа. Вижте какво става в училищата, детето ми е ученик. Всички пушат в междучасията, трева или нещо друго, никой не проверява", хвърли бомбата в ефира на TV7 Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България."Мислите, че няма да го кажа ли. Махаме цигарите, влизат наркотиците. Дали забраната на тютюнопушенето в заведенията ще е заради тревата или заради фармацевтичните компании, само можем да предполагаме", допълни Коларов.

Коларов и Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, коментираха и категоризацията на ресторантите и баровете. Отпадането й е част от пакета за облекчаване на регулаторната тежест за бизнеса. Тя обаче предизвика остри дебати в бранша.

"Аз съм за като собственик на заведение, но трябва да се вслушам в моите колеги", призна Рагин.

Емил Коларов контрира водещата Мая Костадинова за нейните данни, че едва 2 000 от 31 000 са със звезди. "Тези данни не са верни. Всички заведения, които са законни са категоризирани. Вие изобщо знаете ли какво е категоризация. Тя обаче няма никакви функции. Инспекторите нямат функции да проверяват качеството на храните, на хигиената. Седи един лист на бара и на него пише колко места има и кой е собственикът. Това е категоризацията. Тя по никакъв начин не гарантира качество", заяви Коларов.