Задържано е още едно лице от тази група за мокри поръчки от Перник. Изровени са тленните останки на едно лице.

Днес трябва да са готови резултатите от ДНК експертизата. Очакваме това да е Теодор Неофитов. Очакваме и експертизата на оръжието, открито при обиските. Това съобщи по БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Относно съпричастността на групировката към убийството на боса на "ВИС 2" Георги Илиев, Лазаров каза: "Определено има данни в тази посока. Нека не навлизаме в детайли. Когато има влязла в сила присъда, тогава можем категорично да твърдим кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н. В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н. Проверяваме ги активно и както виждате, не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови4.

По повод сътрудничеството на осъдени престъпници с МВР в последните дни, Лазаров каза: "Всеки, които е извършил престъпление, ще си понесе съответната наказателна отговорност. Аз сътрудничеството с органите на прокуратурата и на МВР го разглеждам като техен законов ангажимент. Към момента няма информация, че бандата на Валентин Янев - Бореца и Мартин Антов да е свързана с убийствата на радиоводещия Боби Цанков и писателя Георги Стоев", сподели Лазаров.

Реформата в МВР се случва отгоре надолу, структурирани са 3 нови отдела към ГД "Национална полиция". Няма уволнени хора, така че не може да става дума за чистка в МВР, заяви главният секретар.