60-годишният Минчо Колев, който беше с 95% изгаряния след взрива на цистерните на гара "Езерово" е починал късно снощи.

Минчо Колев беше в реанимацията на Военноморската болница с 95 процента изгаряния в продължение на 8 дни. В реанимацията остава Пламен Стоянов - управител на фирмата "Газтрейд", който е с 25 процента изгаряния. Той е без опасност за живота. В отделенията на болницата остават и седемте пожарникари, които са с различна степен на изгаряния.

На 14 август на гара Езерово се възпламени цистерна с пропан-бутан, а по-късно и втора.

Девет от пострадалите при взривилата се цистерна на гара Езерово бяха настанени във Военноморската болница във Варна. От двамата цивилни служители - М.П.К. беше с 82% изгаряния и в медикаментозна кома, а П.Д.С. – с 25% изгаряния, стабилен и в добро общо състояние. В клиниката по изгаряния на варненската болница към ВМА са настанени и 7 пострадали пожарникари – К.Й.К. – с 21 % изгаряния, Д.Ж.Д. – с 15% изгаряния, Г.С.Г. – с 11% изгаряния, И.А.Н. – с 6% изгаряния, В.Д.С. – с 5% - изгаряния, Н.Н.К. – с 4% изгаряния, и Т.П.Т. – с 3 % изгаряния.

Правят се две проверки по инцидента с взривените цистерни на гара Езерово. Те се извършват от дирекция "Инспекторат" – МВР и "Икономическа полиция" към ГД "Национална полиция".