Вдовицата на командоса Емил Шарков била наясно с опасностите за него още при влизането му в Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Тя се притеснявала за него, но като знаела колко много иска това, била щастлива за него. „Може би ако го обичах по-малко, щях да го накарам да се откаже“, каза тя предаването „Преди обед“ на bTV.
В Деня на храбростта Милена Шаркова разказа за своя герой, за когото все още говори в настояще, а не в минало време.

За да й съобщят трагичната вест за смъртта на съпруга й в Лясковец, от МВР направили специална организация. Те й поднесли новината в присъствието на психолог и лекарски екип. Специалистите пък я посъветвали да търси близки хора в този труден момент и да не остава сама. „Най-близкият ми човек е Емо, как да го повикам“, отговорила им тя.

По отношение на самата акция в Лясковец тя заяви: „Знам само, че Емо е направил каквото е трябвало“. Тя беше категорична, че съпругът й не е допуснал грешка по време на операцията. Не иска, обаче, да задълбава в подробности и детайли дали акцията би могла да протече по друг начин.

Милена още се колебае дали да се премести в новата къща, в която тя, Емил и дъщеря им е трябвало да заживеят съвсем скоро. Иска да остане още малко в старото жилище, където усеща по-силно присъствието на съпруга си. Но все пак ще се премести в новата къща, където семейството било нетърпеливо да заживее и там да бъде „тяхното царство“.