Много млади хора имат ужасното чувство, че започват да приличат на своите родители, прихващайки странните им навици рано или късно.

Но новите изследвания показват, че това се случва много по-рано, отколкото сте си мислили. Всъщност повечето жени започват да показват същите черти на характера като своята майка, а мъжете на своя баща на възраст от 32 години. И причината е, че тогава повечето хора имат свои собствени деца.

Жените започват да вярват, че 6 часа сутринта е идеалното време за ставане, а не за лягане, а мъжете спират да си купуват небрежни ежедневни дрехи и да влизат във Фейсбук от завист по бездетните си приятели.

Други признаци, че започвате да приличате на родителите си е ежедневното пиене на чай и притесненията за бъдещето гадже на дъщеря ви. Девет на всеки десетима анкетирани признават, че децата са променили всичко за тях. Две трети страдат от липса на сън, шест на всеки десетима се оплаква от големите разходи, а осем на всеки десетима се оплаква, че вече няма свободно време. Но противно на очакванията повечето родители описват промените като "положителни".