Американско допитване установи, че Ню Йорк е най-грубият и арогантен щат в САЩ.

Но може би той има основание за нарасналото си усещане за превъзходство, защото изследването показало още, че това е щатът с най-добра храна. В допитването, осъществено от Business Insider/Survey Monkey, участвали 1603 американци, които трябвало да изкажат мнение за всеки един щат.

Единственото правило в допитването било, че по всеки въпрос участниците трябвало да гласуват за щат, различен от своя собствен. Те решили, че Калифорния е щатът с най-добър изглед, Колорадо има най-добрата природа, а Масачузетс - най-добрия акцент. Участниците избрали Тексас за щата, от който биха искали да излязат от страната.

Отделно допитване установило, че град Бъфало в щата Ню Йорк е едно от най-грубите места в Америка, а жителите на Ню Йорк Сити били значително по-дружелюбни от хората от Средния запад и от Юга. Резултатите били получени въз основа на карти, съставени чрез коментари в Туитър. Изследователите анализирали преобладаването на две прости фрази: "добро утро" и "майната ти", в продължение на няколко дни.