На футболната легенда Красимир Балъков и тенис треньора Емил Марков им бяха нужни само 68 удара, за да постигнат най-добрия брутен резултат в голф състезанието Deutsche Bank Black Sea Open 2013 в България.

В нетното класиране първо място взе двойката Любомир Минчев и Илия Ел-Фелеки. Втори със същия брой стейбълфорд точки, но с повече удари на последните дупки, се класираха Роберто Младенов и Стоян Генов. За втора поредна година игрището на Black Sea Rama до Балчик беше домакин на престижния турнир Deutsche Bank Black Sea Open с формат "скрамбъл" по двойки. В надпреварата през изминалия уикенд се включиха 72-ма запалени голф играчи от България, Румъния, Украйна, Русия, Корея, Германия и Великобритания, разпределени в 36 двойки.

Серията от аматьорски турнири по голф "Deutsche Bank Invitational" се организират повече от 14 години от Deutsche Bank. От 1999 г. насам всяка година банката организира над 50 турнира в Европа за представители на бизнеса и гости. От две години красивото голф игрище Black Sea Rama е домакин на турнира на отдела Wealth Management. Звеното е част от отдел Deutsche Asset & Wealth Management, който предоставя обслужване на капиталите на частни лица, фамилни бизнеси и институционални клиенти. «Радваме се на силния интерес към състезанието от страна на бизнеса у нас и голф общността, което затвърждава доверието към добрите практики на банката", заяви Борислав Иванов, директор на официалното представителство на Deutsche Bank в България.

Голямата награда е покана да се участва в турнир по техен избор от европейските голф състезания на банката. Бяха раздадени трофеи и в няколко специални категории. За «най-дълъг удар» на турнира сред дамите за втора поредна година беше наградена Никол Бланкенбург. Наградата за «най-дълъг удар» при господата и за «най-близък удар до пин-а» получи Емил Марков.