В последните ваканционни дни, продуцентите на единственото авторско музикално риалити в телевизионния ефир тази есен повдигнаха завесата към трескавата организация.
„Спряхме се на хора, станали синоним на ролите, в които ще ги видим. Жури? Кой друг, освен Фънки. Водещ – естествено, че ще се редуваме с Део. А групата в студиото може да бъде само Акага“, споделят Иван и Андрей, които отдавна са еталон за качество и оригиналност, когато става дума за новаторски телевизионни проекти. Музикален продуцент на шоуто пък е лейбълът Монте Мюзик, в който са  Михаела Филева, VenZy, Графа, Били Хлапето, Акага и др. Целият екип на музикалната компания, включително Влади Ампов-Графа ще гарантират качествената селекция на изпълненията и силното музикално шоу.
Пилотното за България и света издание на най-новия музикален риалити формат ще стартира през септември по TV7. Уникалната продукция е вдъхновена и създадена специално за българските зрители. Дали опитът е по-важен от таланта, сценичното представяне от изпълнението и кой наистина може да пее – това ще са въпросите, на които в продължение на 12 изпълнени с много емоции и музика седмици ще търсят отговора в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ. Към момента за участниците се знае само, че ще бъдат представители на три поколения български изпълнители – легендите на нашата сцена, звездите от днешния ден и младите амбиции, които искат тепърва да си спечелят признание и слава. КЛАСИКАТА, НАСТОЯЩЕТО и БЪДЕЩЕТО ще влязат заедно в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ и ще използват глас, вид, поведение, характер, амбиция и талант, за да спечелят зрителите на своя страна и да покажат КОЙ НАИСТИНА МОЖЕ ДА ПЕЕ! Те ще се борят и за голямата награда от 100 000 лв.