4-годишният Стефан, който падна от 10 метра височина във варненски мол, има 6 счупвания по тялото, вътрешни травми, черепно-мозъчна травма.

Това съобщи Дико Бошнаков, зам.-директор и председател на Съвета на директорите на МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Днес се е установило, че има съмнение за счупване на първи шиен прешлен, но утре ще бъде направен скенер, за да се доуточни диагнозата. Детето е на командно дишане. Екипи денонощно се борят за живота му, уточни лекарят, но най-голяма опасност има ако наистина се докаже, че има счупен прешлен.

4-годишното дете е прието снощи с опасност за живота във варненската болница "Св. Анна". Снощи около 18.30 ч. 4-годишният Стефан бил оставен на грижите на аниматор, но побягнал от развлекателния кът. Подпрял се на движещия се гумен парапет на ескалатора, той го повлякъл и детето паднало от 10 метра височина. Пострадалото дете веднага е откарано с множество фрактури в болница, където лекарите се борят за живота му. Иззети са видеозаписи от охранителните камери, започнало е незабавно разследване.

От офиса на мола във Варна излязоха със съобщение за инцидента, в което заявяват, че детето е на 3 години и половина, побягнало е от детския развлекателен център "Kids Planet", собственост на фирма "Глобал Геймс 2010" ЕООД, наемател в Grand Mall, подпряло се е на гумения парапет на движещия се ескалатор, било е повлечено и е паднало от 10-метрова височина. Служителите на търговския център са в готовност да окажат съдействие и дарят кръв при необходимост.