4-годишното дете, което падна от 10 метра височина, повлечено от екскалатор във варненския мол, е стабилизирано.

Това е съобщил един от родителите на детето тази сутрин. Снощи около 18.30 ч. 4-годишното дете било оставено на грижите на аниматор, но побягнало от развлекателния кът. Подпряло се на движещия се гумен парапет на ескалатора, той го повлякъл и детето паднало от 10 метра височина. Пострадалото дете веднага е откарано с множество фрактури в болница, където лекарите се борят за живота му. Иззети са видеозаписи от охранителните камери, започнало е незабавно разследване.

От офиса на мола във Варна излязоха със съобщение за инцидента: "Около 18,30 ч. на 20 август дете на възраст три и половина години е побягнало от детския развлекателен център "Kids Planet", собственост на фирма "Глобал Геймс 2010" ЕООД, наемател в Grand Mall, подпряло се е на гумения парапет на движещия се ескалатор, било е повлечено и е паднало от 10-метрова височина. След светкавичната реакция на охранителите на мястото на инцидента пристигат незабавно две линейки. Детето е прието в Спешния център на МБАЛ "Св. Анна" и е поверено на лекарските екипи.

По последна информация от родителя днес сутринта, състоянието на детето е стабилизирано. Предприето е незабавно проучване на причините за инцидента. Служителите на търговския център са в готовност да окажат съдействие и дарят кръв при необходимост", се казва в съобщението на мола.