"Между ГЕРБ и Реформаторския блок все още има доста принципни различия. Най-големите различия са в областта на реформата в правосъдието", каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в сутрешния блок на Нова телевизия. Той подчерта, че в момента най-важното е максимално бързо България да се раздели с настоящето управление и то много дълго време да не се връща на власт.

"Темата за предстояща среща под егидата на ЕНП на всички десни партии в България за общ блок на изборите продължава да се коментира сред хората. Оказва се обаче, че това са по-скоро очаквания, отколкото реалност. Все още е рано да се правят срещи от този тип, които обединяват наричащите се десни партии", каза още Радан Кънев. Според него, в ДСБ не е получена покана за среща на партиите, които се определят като десни в българската политика.

"В момента Реформаторският блок се нарежда като трета политическа сила, което ни дава сериозни надежди за по-нататъшното ни участие в политиката", каза още Радан Кънев.

В началото на септември трябва да бъде обявен състава на така наречения Граждански съвет, който вече работи, макар че не е публично представен, и ще може да влияе на взиманите политически решения, анонсира лидерът на ДСБ като уточни, че сред обсъжданите имена не е това на проф. Михаил Константинов.

Той съобщи, че вече се работи по конкретни промени в правосъдната система и икономиката, които ще бъдат предложени да влязат в програмата за едни избори.