32 литра валежи на квадратен метър са отчетени в Нови пазар през последните 24 часа, където градушката е била най-силна. Сериозно са пострадали насажденията в новопазарско, съобщи БНР, като се позова на данни от Хидрометеорологичната служба в Шумен.
В Шумен само за 3 часа снощи се изляха 19 литра на квадратен метър. Приблизително толкова е количеството на падналия дъжд и във Велико Преслав.

Пострадалите от градушката, която падна в неделя в Силистренско, очакват края на поредицата от почивни дни, за да започне описването на щетите. Голяма част от хората обаче няма да бъдат обезщетени, защото не са сключили застраховки.

Няма опасност от преливане на реките в община Велико Търново, установи комисия, назначена от кмета Даниел Панов след проливните валежи в региона. Овладяна е ситуацията след падналите обилни валежи в община Червен бряг. Според заместник-областният управител на Плевен Мирослав Михайлов не се налага обявяването на извънредно положение в село Девинци, което бе най-силно засегнато от проливните дъждове.