Стажант на 21 години е загинал след изтощителна работа в банка в продължение на 3 дни, без почивка в Лондон, предадoха световните агенции.

Младежът, на име Мориц Ерхард, е германец, който е бил в Англия по програма за обмен на студенти. Той учи в университета в Мичиган и е стажант в американската банка в Лондон. Тялото му е намерено в четвъртък вечер, когато наближавал края на 7-седмичния му стаж в банката.

Според докладите на полицията, студентът страдал от епилепсия и припаднал под душа на своето общежитие в източен Лондон. Това станало след като 3 дни се прибирал в 6 ч след работа, за да вземе душ и отново да отиде в банката, пише "Independent".

Запознати споделят след смъртта на Ерхард, че стажантите трябвало да работят по цяла нощ, за да имат шанс да получат работа. Друг стажант казал, че в банката прекарал „най-ужасните 3 месеца в живота си".

Според бивш инвестиционен банкер стажантите работят редовно по 14 часа на ден. Анонимният мъж казва пред „Индипендънт", че стажантите работят по 100-110 часа на седмица. В американската банка в Лондон служителите получават по около 2700 паунда на седмица, което мотивирало мнозина да работят десетки часове без прекъсване.

Представител на банката заяви, че оттам са „дълбоко шокирани и натъжени от новината за смъртта на Ерхард".

21-годишният младеж е бил популярен сред връстниците си, че бил усърден стажант с обещаващо бъдеще.