Братът на звездата от „Седем часа разлика“ Теодор Дърляноl (Тео)- Георги и колегата му Пламен Каравелов проявиха истински героизъм и спасиха от удавяне 40-годишния пловдивчанин Тодор Тодоров на централния плаж в Поморие. Двамата са спасители, наети от концесионера „Бляк сенд ризорт“ АД.Днес около обяд, те са на своя пост пред плажното заведение „Рая бийч“, когато виждат пловдивчанина да влиза в бурните води, съобщава flagman.bg. Мъжът изобщо не се съобразява с обявения жълт флаг и съвсем смело заплува в морето, докато в един момент мъртвото вълнение не започва да го издърпва все по-навътре и по-навътре. „Сигурно беше на около 100-120 метра, когато започна да вика за помощ. Опита се да достигне до една от шамандурите, но така и не успя. Спасителите реагираха изключително бързо, насочиха се към него и го извадиха, секунди след като бе потънал“, разказа очевидец на случката.

Съвсем професионално Георги Дърлянов и Пламен Каравелов оказват първа помощ на пострадалия удавник, правят му сърдечен масаж и го свестяват. Той веднага е транспортиран в МБАЛ-Бургас, като състоянието му е повече от добро.

След инцидента близките на Тодор Тодоров не успяха да изразят благодарността си към двамата спасители, които с риск за живота извадиха Тодоров от бурните води. Тодор, работил като охранител в Града под тепетата, дошъл на морето заедно със сестра си и нейното гадже.