Грозен инцидент се разигра снощи малко след полунощ квартал "Байкал" в Кърджали, при който пиян полицай брутално тероризира семейство, блъсна върху асфалта кореспондента на БГНЕС и потроши техниката му.

В 00.40 ч. потърпевшата Е. М. позвъни на телефона на кореспондента ни и настоя за съдействие на място. "Елате да видите как полицейски автопатрул носи цигари и алкохол на пиян полицай, който не ни оставя да спим и ни заплашва със саморазправа, страх ни е", каза жената.

Минути по-късно около къщата на семейството бе тихо, полицаят Иван Иванов бе изчезнал, а домакинът му се бе прибрал в хола на първия етаж, видимо силно опиянен от почерпката. Автомобилът на Иванов стоеше паркиран на улицата. Е. М. изплашена се развика откъм двора, тъй като Иванов се бе върнал и нахлул отново в ограденото пространство.

Кореспондентът ни опита да заснеме пиянската акция на служителя с таблета си. Иванов разговаряше по мобилния си телефон и настояваше за полицейска закрила, крачейки по улицата. Вместо да отговори от кого се страхува и кой го заплашва, за да търси подкрепа, той изненадващо връхлетя върху журналистката и с юмрук я повали на асфалта, а техниката й бе потрошена.

Тримата от потърпевшото семейство, станали очевидци на инцидента, се втурнаха да озаптяват развилнелия се полицай, който е бил в отпуск. Кореспондентът ни позвъни на спешния телефон 112, а пристигналите униформени полицаи и цивилен инспектор се заеха първо с колегата си. Междувременно едрият около 100-килограмов мъж беше паднал на тротоара и легнал по гръб дочака линейката, в която няколко души трудно го настаниха. На мястото пристигна и дежурен оперативен офицер. След като обгрижиха колегата си, униформените се заеха с пострадалия журналист. Последваха разговори в РПУ, а при прегледа в спешното отделение кореспондентът ни отказа да постъпи в болница, въпреки съмненията за комоцио. Инспекторатът на МВР е започнал проверка по случая.

Оттам съобщиха, че служебна проверка ще установява съпричастност на полицай в инцидент, станал в частен дом в Кърджали. Спор между роднини е избухнал снощи около 1,30 часа в кърджалийския квартал "Байкал", където е бил извикан и кореспондентът на БГНЕС. В жилището, където станала свадата, присъствал и 47-годишен полицейски служител, който в момента не е бил на работа, потвърдиха от МВР. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в Районната прокуратура. В ОДМВР-Кърджали е започнала и служебна проверка, която ще установява съпричастността на полицая в инцидента.