"Ако искате приятел във Вашингтон, вземете си куче!"

Изглежда президентът Барак Обама е последвал този съвет, приписван на далечния му предшественик Хари Труман, приемайки вчера втори приятел на четири лапи в Белия дом, предаде Франс прес.

Женската Съни, на една годинка, се присъедини към Бо, който е от същата порода - португалско водно куче.

"Съни е съвършената малка сестричка за Бо - пълна с енергия и много дружелюбна и семейството на президента избра името й, защото пасва на слънчевото й излъчване", гласи официалното съобщение на сайта на Белия дом.

В социалните мрежи са публикувани снимки и видеоклип с двете кучета, които си играят на Южната морава.

"Подозираме, че Съни ще последва стъпките на Бо и ще прави компания на президента в Овалния кабинет,

ще излиза на разходка с първото семейство след семейната им вечеря в 18:30 ч. и дори ще скача в скута на първата дама от време на време", продължава текстът, цитиран от Ройтерс.

Бо дойде да живее със семейство Обама малко след влизането му в президентската резиденция през 2009 г., в изпълнение на обещанието, дадено от президента на дъщерите му във вечерта на избирането му през ноември 2008 г., припомня Франс прес.

При пристигането на Бо в Белия дом, семейство Обама обясниха, че са избрали португалско водно куче, понеже дъщеря им Саша страда от алергии, а тази рядка порода не причинява алергични пристъпи.

Бо беше подарък за Обама от сенатора Едуард Кенеди, предаде Ройтерс.