Българин бе арестуван в гръцкия град Йоанина в лекарския си кабинет пред очите на пациентите си по обвинение за детска порнография.

Срещу 47-годишния мъж е образувано наказателно преследване за разпространение и притежаване на детски порнографски материали и за заснемането на непълнолетни.

Това е първият случай на задържане на педиатър за детска порнография в Гърция. Дори полицаите били изумени от шокиращите материали, които са били открити.

"За първи път се сблъсквам с толкова зловещ случай на детска порнография", заяви директорът на гръцката Служба за борба с електронните престъпления Манолис Сфакианакис.

Срещу българския педиатър е бил подаден сигнал от родители. В продължение на шест месеца полицията следяла поведението на 47-годишния мъж както в реалния, така и във виртуалния живот.

Мъжът заснемал прегледите на децата, след което ги пускал в специализирани интернет страници за детска порнография. В личния му компютър е открит архив с шокиращи кадри - като например животно, което изнасилва 6-месечно бебе.

В момента полицията разследва дали българинът е посягал на децата, докато ги е преглеждал.

След разпита при районния следовател в Йоанина педиатърът е бил освободен срещу 20 000 евро гаранция.