Българката Виктория Медейрос от Добрич и съпругът й - бразилецът Андрей, са сред пострадалите по време на акробатичен номер в цирк в Провидънс, Рок Айлънд, в неделя, съобщи bTV. 35-годишната Виктория е настанена в болница без опасност за живота. По думите на мъжът й Андре нашенката има счупвания, но се чувствала добре. Мъжът уточни пред Нова телевизия, че от цирка са му забранили да говори.

Най-малко 20 души са ранени при падането на платформа. При инцидента осем акробати паднаха от високо върху свои колеги.  На интернет сайта на цирка Ringling Bros and Barnum & Bailey се съобщава, че в женската трупа участват акробатки от САЩ, Бразилия, България и Украйна. Девет циркови артисти са сериозно ранени при падането. Сред тях е и танцьор, намирал се под платформата. Останалите са с по-леки травми.

В същия цирк през 2004 г. загина българката Деспина Кехайова.

Стивън Пайнс, говорител на "Фелд Интъртейнмънт“, съобщи, че инцидентът е станал по време на цирков номер, при който осем артисти "висят като човешки полилей“ за косите си. По думите му, металната платформа, за която са закачени артистите, се е откачила след скъсване на осигурителното въже. В резултат на това осем жени са паднали от височина 8-12 метра. Номерът е измислен от Виктория и нейнтия съпрук - бразилеца Андре Менейрос.

В болницата "Род Айлънд" в Провидънс са приети 11 пациенти с различни наранявания. Сред тях е и човек в критично състояние, заяви говорителката Джил Ройтер.

Страницата на Виктория Медейрос във Фейсбук беше залята с пожелания за бързо оздравяване след нелепия инцидент в Провидънс.

"Скъпа Вика, молим се за Вас!", пише на руски нейна приятелка. Други й пожелават да се върне бързо на цирковата арена и се молят за нея.