Принц Уилям разказа, че новороденият му син Джордж "си пада малко калпазанин" и призна, че бащинството вече го е променило.

В първото си интервю след раждането на сина му на 22 юли британският принц заяви, че двамата със съпругата му Катрин се наслаждават на новата си роля на родители, но допълни, че бебето ги държи на нокти. В интервю за Си Ен Ен относно характера на Джордж Уилям заяви: "Да кажем, че той си пада малко калпазанин. Напомня ми или на брат ми, или на мен, когато бях малък, не съм сигурен, но в момента се чувства много добре".

Уилям нарече Джордж "малък боец". "Той не се свърта на едно място. И не иска да спи толкова много, а това е известен проблем", разказва британският принц. 31-годишният Уилям, който е втори в реда за наследяване на трона, призна, че не става толкова често през нощта, за да се грижи за бебето, колкото съпругата му и заяви, че тя върши "фантастична работа".

Той сподели, че бащинството вече е променило възгледите му за живота. "Мисля, че последните няколко седмици за мен бяха просто много различно емоционално преживяване. Нещо, което никога не съм мислел, че ще преживея. И макар да е минало малко време, сега гледам по различен начин на много неща", разказа Уилям.

Запитан за момента, в който двамата с Кейт изнесоха Джордж от болницата в Лондон и го показаха на камерите от цял свят за първи път, принцът заяви, че те просто били щастливи, че бебето не е пищяло. "Бях толкова щастлив. Както всеки млад родител знае, човек просто е щастлив да покаже новороденото си и да обяви, че то е най-добре изглеждащото или най-доброто във всичко. Хубаво е, че хората искат да видят Джордж, така че се радвам, че той не пропищя в нито един момент", сподели Уилям.

Той разказа и за момента, в който трябваше да откара съпругата и сина си у дома от болницата, но се пошегува, че бил ужасен, че може да обърка нещата при настаняването на бебето в детското столче на задната седалка на автомобила пред погледите на медиите. "Знаете, че имаше спекулации по този въпрос, трябваше да тренирам, наистина го направих. Бях ужасен, че нещо може да се обърка. Така че потренирах със седалката, но само веднъж", допълни Уилям. Той сподели, че за него било важно да откара сам семейството си от болницата, за да покаже модерното си лице.

"Където и да съм, аз съм толкова независим, колкото искам да бъда. Същото се отнася за Катрин и за Хари. Ние сме отраснали различно от другите поколения. И смятам, че ако мога да свърша нещо сам, искам да го свърша сам", категоричен е Уилям.

Той заяви миналата седмица, че ще напусне заедно със семейството дома си на уелския остров Енгълси, когато службата му като пилот на издирвателен и спасителен хеликоптер към Кралските военно-въздушни сили приключи идния месец. Очаква се той да се завърне в Лондон и да поеме повече кралски задължения от 87-годишната кралица Елизабет II.