Млад мъж, който твърди, че е въоръжен с пистолет, взе трима заложници в баварския гр. Инголщат. Това се случи в деня, в който там федералният канцлер Ангела Меркел трябваше да участва в предизборен митинг.

Полицията мълчи и не казва нищо нито за самоличността на похитителя, нито за причината на действията му. Стана ясно само, че заложниците са заместник-кметът на града Йозеф Мислбек, неговата 25-годишна секретарка и завеждащия служба жалби към градската управа.

Но в. "Донау курир" твърди, че е много вероятно да става дума за драматична несподелена любов.

Днешният похитител се залюбил преди години с млада дама. Доста време връзката им се развивала успешно, двамата по цял ден си пишели съобщения, виждали се и т. н. След време младата жена си сменила работата и постъпила в общината като секретарка именно на заместник-кмета Мислбек. И през миналата година решила да скъса със стария си познат. Само че той не бил склонен да изостави изгората си. Започнал да я преследва и тормози. В крайна сметка го пратили на принудително психиатрично лечение. Младата дама се сдобила със съдебно решение, забраняващи на Ромеото да се доближава до нея, както и да поддържа каквато и да било комуникация с жената. Впоследствие той бил осъден на условна присъда с изпитателен срок от 1,5 г. Но нараненото му сърце не издържало, и в понеделник влюбеният се превърнал в похитител.

Остава неизвестно дали терористичната акция има нещо общо с планираната визита на Меркел в Инголщадт. В града пристигна вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман.