Влюбена двойка оцеля по чудо в жестоката катастрофа с пътнически автобус край Сливо поле. Това разказа пожелала анонимност девойка пред ehograf.info, която седяла до една от загиналите жени.
„Когато се качихме на гарата в Русе, помолих едната от жените, която сега е мъртва, да си разменим местата, за да седнем един до друг с приятеля ми“, сподели младата жена. С приятеля си пътували от Русе за Силистра, откъдето тя е родом.

И младата двойка потвърди, че до катастрофата се стигнало, след като пътничката на седалката зад шофьора се оплакала, че й е топло, въпреки че климатикът бил включен и работел. Това отклонило вниманието на водача и той изгубил управление над пълния автобус.

„Всичко стана за секунди. Превъртяхме се два пъти и се забихме в канавката. Под рейса имаше дете. То беше отдолу. Майката изпадна в шок. Мъжете наскачаха и успяха да го извадят. Четири линейки откараха пострадалите в болница. За съжаление две жени вече бяха мъртви“, разказаха очевидци.

„Шофьорът се опита да овладее автобуса, но не успя. Той е много добър шофьор. Аз редовно пътувам по тази линия и го предпочитам пред останалите му колеги от фирмата“, обясни една от пътничките, която се разминала само с охлузвания на ръката.

Присъстващите на местопроизшествието полицаи обясниха, че пробата за алкохол на водача е отрицателна. Той е в болница със счупена ръка.