Нова информация ще разкрие подробности около автомобилната катастрофа, в която загина принцеса Даяна. През 1997 г. тя и спътникът й Доди ал Файед починаха след тежка катастрофа в тунел в Париж. Засега властите не разкриват каква точно е информацията, но източници на британската телевизия Скай нюз развиват хипотезата, че принцесата е убита от войник на британската армия. Става въпрос, че роднини на бивш военен са предали поверителна информация на Кралската военна полиция.
Властите посочиха в изявление, че проучват информация, която наскоро била получила и оценявали значимостта и надеждността й. Това обаче не е ново разследване и не било част от операция "Паджет", заяви полицията, визирайки полицейското разследване на появилите се след трагедията твърдения за убийство.
Според Скай нюз се смята, че новите сведения включвали твърдение, че принцесата на Уелс, Доди ал Файед и шофьорът им Анри Пол са били убити от британски военен. Говорител на кралското семейство заяви, че новата информация няма да бъде коментирана.