Дъждовете ще продължат и ще се засилят в неделния ден, като те ще бъдат придружавани от гръмотевици.

Лошото време ще обхване цялата страна, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Още преди полунощ в западната половина от страната ще започнат превалявания и гръмотевици, като до сутринта ще обхванат и по-източните райони. Минималните температури сутринта ще са между 8° и 13°.

С преминаващия през страната циклон въздушната маса в неделя ще е силно неустойчива. Ще е предимно облачно, на много места ще има краткотрайни превалявания, на места градушки и гръмотевична дейност. Вятърът в източните райони ще е до умерен от юг-югоизток.

Максималните температури ще са все още без съществена промяна, между 17° и 22°, в София около 18°.

В планините ще бъде облачно, предимно с краткотрайни превалявания, но силна гръмотевична дейност. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне понижение на температурите. Температурите през деня все още без съществена промяна, на 1200 м - около 14°, на 2000 м - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, ще има и превалявания. Вятърът през по-голямата част от деня ще е от юг-югоизток - умерен. Максималните температури ще са от 15° по северното, до 20° по южното. Температурата на морската вода е 14°-16°, вълнението на морето ще е 2-3 бала.