Людмила Живкова имаше самочувствие, знаеше какво представлява. Но не злоупотребяваше и не налагаше волята си. Всички знаеха коя е и изпълняваха това, което каже. Беше пълна вегетарианка. Не пиеше алкохол, ядеше само зеленчуци. След катастрофата почна да ходи и боса. Шантави работи! Това разказа в ДикOFF Павел Писарев, бивш шеф на БНТ и елитен соцкадър от времето на Тодор Живков. „Покрай нея всички започнаха да ядат като вегетарианци. Аз пък напук, за да ги ядосам, си поръчвах два шницела с червено вино“, върна се в спомените си Писарев.

На въпрос дали Людмила Живкова е имала последователи в духовните си търсения, той отговори: „О, имаше! Светлин Русев, Богомил Райнов бяха увлечени от ученията на Блаватска. Дрънкаха си разни техни работи, събираха се да викат духове. Аз не бях от тази секта, не съм се занимавал с това. Питайте Светлин Русев. Аз тия работи ги смятам за идиотщини. Водиха ме при Ванга. Позна ми всичко. Но после си продължих да съм същият“.

Неласкавите отзиви за бившите соцвеличия не свършиха до тук. „А Петър Младенов си беше едно пиянде. Всички го знаеха. А Людмила се правеше, че не забелязва“, коментира Писарев.