Икономистът Владимир Каролев, който е любител на подводното гмуркане и сноуборда, се измъкнал невредим от лавина. Това призна той в предаването "Жените говорят" по TV7. Няма проблем, ако караш по обработените писти, но аз избирам и по-трудни терени, заяви Каролев. Той имал късмет, че усетил приближаването на снежната маса и сложил сноборда пред себе си. Освен това се оказало, че идва по-малко опасната прахова лавина, която няма силата на другата. Завъртя ме няколко пъти, но не започна да ме търкаля, така че успях да се измъкна, каза финансистът.

Каролев и неговият приятел фотограф Михаил Заимов разказаха на Ива и Яна за своята страст – подводното гмуркане. Михаил също помислил, че ще загуби живота си при инцидент под водата. Той разглеждал потънал кораб на дъното на Черно море, когато човек от групата размътил водата и вдигнал тиня. Видимостта стана нула, а при това положение човек може да умре от паника. Минаха ми две неща през ума: "Ти сега тука ще умреш" и "Толкова хубаво живя, че и да умреш, голяма работа". Михаил обаче се сетил, че от лабиринт човек може да се измъкне, ако започне да се върти в една и съща посока. Така успял да се измъкне през корозирала обшивка. След това отидох на курсове при най-добрите, за да не ми се случват повече такива работи, призна той.

Водолазът е винаги на 30 секунди от смъртта. Но ако е подготвен и има добро оборудване, този спорт не е опасен, заявиха гостите в "Жените говорят".

Те са обиколили различни световни дестинации, но твърдят, че в Черно море човек може да се наслади на прекрасни картини. Тук има микроорганизми като морски игли, морски кончета и малки рибки, които доставят истинско удоволствие. Тук има и красиви потънали кораби. По думите на гостите няма как човек да достигне до "Титаник", тъй като той е потънал на 4000 метра дълбочина.