От началото на новия сезон на “Дансинг старс” три звезди се отказаха от танцовата надпревара. Първа си тръгна хубавата Елена от “Биг Брадър 2”, която впоследствие се върна. После Ути Бъчваров се наложи да влезе в болница заради преумора, като преди това счупи ръката си, репетирайки една от поддръжките. А тази седмица Нели Атанасова излезе от предаването.

Още в началото е задействала стара травма на гръбнака си, която получава в годините си на състезателка по художества гимнастика. В момента има разместване на прешлените, като

възпалението тръгнало
към ребрата


Затова красивата водеща на Нова тв е на обезболяващи инжекции и ходи на физиотерапия.

Да танцува с болка, не  е непознато. Докато е художествена гимнастичка, Нели Атанасова е стискала зъби неведнъж. В залата тя стъпва за първи път на 5 г. Завежда я майка . Нели обаче бързо се отказва, защото не  е интересно. Когато е на 7 години, попада на световно първенство по художествена гимнастика, което дават по телевизията. На него се състезават Лили Игнатова, Анелия Раленкова и Диляна Георгиева и обират всички медали.

“Бяха толкова красиви, ефирни и артистични и много ме впечатлиха. Исках да стана като тези какички”, спомня си Атанасова.

Затова по собствено желание и без да казва на родителите си отива пак в залата. За да се върне в отбора обаче,  дават ултиматум -

трябва да научи основни неща
като шпагат, мост


и още 2-3 други упражнения за една седмица. В крайна сметка остава, и то за 12 г.

“В нашия спорт това е пределна възраст. Трудно е да продължиш още, особено когато започнеш да се превръщаш в жена. Все по-трудно е да правиш упражненията като на 15 г., трупаш килограми, които трудно сваляш и травмите се увеличават”, обяснява водещата.

Въпреки това тя не би спряла 4-годишната си дъщеря Ава, ако поиска да стане художествена гимнастичка. Разказвала  е много и  е показвала снимки, но не иска да я насочва към спорта. Смята, че дъщеря  трябва сама да избере с какво да се занимава. Момиченцето може да е малко, но много обича да танцува, а и е артистично. За второто може би виновник е баща  Александър Сано.

В момента той участва в друго риалити - “Къртицата”. Актьорът и водещата се разделят за първи път за толкова дълъг период. Запознават се преди близо 6 г., когато ги канят да водят заедно събитие. Няколко дни имало репетиции, на които трябвало да присъстват и двамата. Сано се влюбва почти веднага в хубавата водеща, докато на нея  трябва малко повече време.

Актьорът обаче бил търпелив.

“В един момент започнах да се усещам, че
си говоря с него по 7-8 часа в скайп


Денят ми минава, а аз седя на компютъра”, смее се Атанасова.

6 месеца след началото на връзката им тя забременява. Любимият  мъж много искал дете, а и Нели си мечтаела за второ. Представяла си го да се случи по-рано, а не когато синът  Иво е на 12 г. Той е наследник на Иво Карамански, който умира година и 3 месеца след като се ражда момчето. Нели избягва да говори за връзката си с подземния бос пред хора извън семейството.

Малко преди синът  да стане на 3 г. и да тръгне на детска градина, Нели разказва на Иво за баща му. Показва му снимки.

“Никога нищо не съм крила от него, нямам и какво да крия”, категорична е тя.
Момчето също си мечтае като малък за братче или сестричка. Затова няма по-щастлив от него, когато на един 14 февруари майка му му казва новината. Впоследствие, когато малката Ава се ражда, той

помага на водещата с всичко - от къпане през
сменяне на памперси до приспиване.


“Стана по-отговорен. Горд е с факта, че е големият батко”, обяснява Атанасова. Макар че Иво тази година ще навърши 17 г. и вече е голям, не престава да се грижи за сестра си. Успоредно с това тренира вече 2 г. професионално тенис, а отскоро се увлича и по музиката. Опитва се да композира и да пише текстове за хип-хоп песни. Вече има 1-2 записани, които майка му е чувала.

“С няколко негови приятели са си направили студио в едно от мазетата на блока. Изчистиха го и го обзаведоха”, разказва Нели.

Тя се справя и с лекциите по интериорен дизайн. Записва се в колеж по мода и дизайн малко след като ражда дъщеря си. По това време не работи и се занимава само с малката.

“Реших, че това е моментът да свърша нещо полезно за себе си и и да общувам с хора”, разказва тя. Освен това дизайнът я влече от малка. Дори

преди години прави тотален
ремонт в дома си, без да има нужда


Вдъхновява се от японския стил на обзавеждане.

Всеки път, когато е в Страната на изгряващото слънце за някое състезание, се чувства все едно е на друга планета.

Учи задочно и си разпределя винаги времето, така че да се появява, където е нужно и когато трябва. Следващите месеци обаче ще  бъдат доста натоварени, защото я чака сесия, а след това - държавни изпити, за да се дипломира.