Председателят на Съвета на директорите в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" - Университетска Стара Загора Зоя Вълева получи хипертониочна криза и беше настанена в Интензивно отделение. Това се случи в кабинета на директора, където няколко от акционерите чакаха да започне насроченото за тази сутрин извънредно общо събрание. То обаче така и не се състоя.Лекари и медицински сестри блокираха входа към кабинета на директора и не допуснаха представителя на здравното министрество Ваня Величкова да влезе вътре.

В кабинета влязоха кмета на Николаево и представителите на общините Стара Загора и Казанлък. След като започна да се коментира, че събранието може да се проведе на друго място, никой от тях не беше пуснат да излезе. Кметът на Николаево Косьо Косев потърси съдействие от полицията, за да може да напусне сградата.

В дневния ред на събранието беше включена само една точка - двама нови доктори да влязат в Съвета на директорите. Това са проф. Петрана Чакърова, ръководител катедра "Детски болести" на Медицински факултет при ТрУ и д-р Мариус Кирков. И двамата са бивши кадри на Университетска болница.

Слуховете обаче упорито твърдят, че ще бъде назначен нов изпълнителен директор на здравното заведение. Представителят на министреството категорично отказа коментар по всички въпроси, като единственият отговор беше: „Министерството си има пресцентър, обърнете се към него".

Протестиращите са категорични, че няма да допуснат здравното заведение да бъде управлявано от бившата Университетска болница. Те се притесняват, че с назначението на двамата нови лекари, в борда няма да остане никой от Многопрофилната болница. Година след обединението на двете здравни заведения екипите все още не могат да се сработят.

„Аз съм много огорчен. Това са крайни мерки, до които не трябва да се стига. Нямам нужда от такава защита", коментира изпълнителният директор на болницата д-р Петър Атанасов.Според него напрежение между персонала няма. Екипите са структурирани и работят добре.

Следващото общо събрание на Съвета на директорите в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" - Университетска Стара Загора е насрочено за 2 септември. Протестиращите обаче са категорични, че няма да допуснат то да се проведе.