Много пот се пролива в Двореца на „Мис България 2013” в последните дни преди грандиозния финал на 17 август. В продължение на близо месец красавиците се бяха отдали на лукса във временния си дом и не правеха особени физически натоварвания. Това обаче се промени със старта на подготовката за гала вечерта по коронясването на най-красивата българка.
Постоянно присъствие в Замъка е топ хореографът Милен Данков, който буквално изстисква момичетата, за да сътвори изключително сложната, но много красива хореография на финала. Едиснтвената, която няма проблем с 8-часовите тренировки без почивка е танцьорката Ашли. За няколко дни всички останали момичета трябва да възпитат чувство на ритъм у себе си и да подобрят до съвършенство двигателната си култура, което се оказа сложна задача дори и за един от най-известните родни хореографи.
За пръв път стартовото дефиле на гала вечерта в събота ще представи претендентките в собствен стил. Момичетата ще излязат облечени по начин, който най-добре описва същността, произхода и живота им. За да нарисуват по-пълна картина на личността си, красавиците ще бъдат придружавани от танцьорите от балета на Милен Данков, с които ще изпълняват танци в индивидуална хореография.
За финалното дефиле носителката на престижната награда “Златна игла” за 2013 година София Борисова вече е готова с 12 рокли уникат, ушити специално за всяко едно момиче. Тоалетите са изцяло от естествени материи като копринен шифон, органза и сатен, а цветовете са черно и телесен цвят, който е актуален по световните модни подиуми. За трета поредна година освен официален дизайнер на българския финал, София Борисова ще облече Мис България 2013 и на световния финал в Индонезия. Дизайнерката на „Романтика Фешън” вече е готова със скицата на вечерната рокля за „Мис Свят 2013”, а тази година самата тя ще се състезава с колеги от всички точки на Земята в специалната категория за най-добър световен дизайнер.
За най-красивата българка на 2013 година пък ще има грандиозна изненада. Победителката ще си тръгне от церемонията в събота с чисто нов Citroen DS3.
На крачка от гала вечерта, в последния лайф за сезона тази вечер, обаче едно момиче ще трябва да се лиши от неповторимото изживяване и престижните дефилета. 24 часа преди коронясването на „Мис България 2013” една красавица ще напусне битката, в зависимост от зрителския вот. Претендентката събрала най-малко положителни гласове в sms гласуването ще стегне куфарите на крачка от финала.
Преди това обаче водещите Кирил Ефремов и Камелия ще дадат възможност на всяка красавица да види специално видео-обръщение от най-близките си, в което й дават кураж за победа. А Киро ще влезе в Двореца не само да изведе последната елиминирана, а и да връчи специалната лента на медийните партньори на шоуто – bLife. Наградата ще бъде поверена на момичето събрало най-много харесвания от фенове в сайта на медията. Коя ще бъде тя, зрителите на „Мис България 2013” може да видят само тази вечер, по TV7 от 21 часа.