Пиян мъж бе арестуван край Ботевград, след като изпотроши инвентара на заведение заради висока сметка, съобщават от Областната дирекция на МВР – София.

Управителка на ресторант, намиращ се на автомагистрала "Хемус" край Ботевград, е подала сигнал вчера, че на 13 август около 03.45 часа клиент на заведението е повредил и унищожил прибори и обзавеждане на стойност 200 лева, като не е заплатил и сметка за консумация на стойност 214 лева.

Жената разказала пред органите на реда, че клиентът се е разгневил при вида на сметката, която той и неговата компания следвало да заплатят за консумираните храни и напитки.

Мъжът, който вече е бил във видимо нетрезво състояние, не само, че категорично отказал да плати, но и започнал да чупи лампи, цветарници и порцеланови сервизи, ругаейки през цялото време по адрес на персонала. Накрая той  счупил и една от външните лампи и си тръгнал с нея.

След получаването на сигнала полицаите започнали издирване извършителя, като в резултат на действията им вчера 40-годишният Д.Е. е бил задържан и отведен в районното управление.

При задържането му осъжданият за кражби ботевградчанин отново е бил във видимо нетрезво състояние, а по време на разпитите разгорещено подновил заканите си към служителите в ресторанта.

Мъжът остава в полицейския арест за 24 часа. Образувана е преписка, работата по случая продължава.