Това правителство рано или късно ще падне и то с гръм и трясък, заяви днес в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в началото на извънредното пленарното заседание по повод ветото на президента за актуализацията на Бюджет 2013.

С днешната актуализация след 1 г. всички ние ще се чудим как да затягаме колана, за да можем да решим катастрофата, в която ще ни вкарат, продължи той. И искам на моите синдикални приятели да кажа, че с днешната си подкрепа след 1 г. ще се червят, знаем ги и работодателските организации кои са, каза той. Така че управляващите така са решили - ще го актуализират днес бюджета, а всички ние след 1 г. ще теглим от това решение, което днес ще се вземе.

Борисов изрази недоволство, че от смесените райони се докарвали хора за контрапротеста с автобуси. И аз сега говорих с моите колеги, колкото и да е странно ще призоваваме да не идват на протести нашите симпатизанти, изненадващо обяви той. Те /управляващите - бел. р./ умишлено искат да направят проблем в страната с докарването днес на тези автобуси. Това, което правят в момента ДПС е много опасна игра - учудвам се на г-н Местан, разумен човек, който е решил по този начин да помага на БСП.

Всеки - със симпатизантите си, реагира той на въпрос за протеста и контрапротеста. По безпощаден начин пак ще стане ясно на всички симпатизанти на "Атака", че тази партия е в коалиция с БСП и ДПС. Това, което виждам на улицата, мога да го сравня само с Египет – полиция, протестиращи, видях по целия "Стамболийски" рейсовете, организирани от ДПС, докарани за протест пред президентството. ГЕРБ не знам какво е организирал, със сигурност – нищо, отсече Борисов.

На въпрос ако бъде отхвърлено президентското вето какви ще бъдат ходовете на ГЕРБ Борисов отговори така: нека днес да се съсредоточим върху тези актове, нека хората да разберат, че не е нужна тази актуализация, че приходните агенции в момента събират повече приходи от планираното. Вместо да се стегнат да събират приходи и да работят те /управляващите - б.р./ тръгнаха по най-лекия начин с кредити, които да похарчат. А лихвите по тях и връщането на главниците ги оставят на младите хора, това е политиката, заключи Борисов и тръгна към пленарна зала.