Малко след 10 ч. се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращи срещу кабинета, намиращи се на кръстовището на ул. "11 август" и ул. "Московска".

Служителите на реда се опитаха да изблъскат протестиращите, за да освободят движението по улицата, но срещнаха отпора на част от протестиращите. До сериозни наранявания сред протестиращи и полиция не се стигна и 20 минути по-късно недоволните от управлението на страната сами решиха да напуснат тази част от улицата и да се отправят отново към загражденията около входа на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Служители на реда не позволяват да се стига до пряк контакт между протестиращи и контрапротестиращи. Те са разделени с плътни полицейски кордони. Така двата протеста се намират в момента около храм-паметника "Свети Александър Невски". Други по-малки групи от протестиращи са пред централния вход на парламента.

По-рано днес протестиращите срещу кабинета блокираха ул. "Раковски" и се опитаха да се отправят към централата на "Атака", но не бяха допуснати от служителите на реда да направят това. Те обаче стояха дълго време на улицата, тъй като очакваха именно по нея да преминат автомобилите, превозващи депутати и министри към НС. Те се опитаха да препречат пътя на кортеж от три автомобила, с който по всяка вероятност пътуваше премиерът Пламен Орешарски, но единственото нещо, което успяха да направят е да залеят с вода предното стъкло на първия автомобил от кортежа.

Преди това протестиращите, които бяха застанали около входовете на НС, постепенно се изтеглиха към кръстовището на ул. "Московска" с "11 август", тъй като предположиха, че автомобилите на депутатите ще преминат именно от там.

Един от депутатите, който се опита да премине оттам с личния си автомобил, беше бившият здравен министър от ГЕРБ Десислава Атанасова. Непосредствено в кръстовището между двете улици, протестиращите оградиха автомобила й и започнаха да я освиркват и да блъскат автомобила и да хвърлят различни предмети по него. На Атанасова й се наложи да продължи с колата си в посока бул. "Дондуков", за да търси друг начин да стигне до сградата на парламента.

Малко по-рано днес нямаше проблеми депутати да влизат пеша през загражденията на парламента откъм храм-паметника "Св. Александър Невски". Оттам премина депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова без изобщо да бъде забелязана от повечето от протестиращите.

Още от ранните часове на деня сградата на Народното събрание е оградена от полицаи и жандармерия. И тази сутрин върху паметника на Цар Освободител протестиращите са поставили надпис, с който напомнят на депутатите първия куплет и припева от химна на България. Пред парламента има и фото-арт инсталация с лицата на Пламен Орешарски и Делян Пеевски.

Днес депутатите заседават извънредно и ще обсъждат и гласуват на трето четене актуализацията на Бюджет 2013 след наложеното вето от президента Росен Плевнелиев.