Отчаян от любов 35-годишен софиянец се хвърли в морето на плажа в Черноморец с дрехите и с раница, натъпкана с камъни, за да е сигурен, че ще потъне и ще се удави. Сцената се разиграла пред шокираните погледи на плажуващите.Спасител забелязал странното поведение на Чанко Петков Петков и веднага скочил във водата след него, съобщава Флагман.бг. Самоубиецът, който влязъл доста навътре в морето, започнал яростно да се съпротивлява и не искал да бъде изваждан на брега. Наложило се спасителят да вика на помощ още трима от колегите си.

Четиримата с общи усилия успели да измъкнали отчаяният мъж. Медицинският екип на плажа незабавно му оказал първа помощ, тъй като той успял да нагълта много вода. Дошла линейка и полиция. Петков бил в нервна криза и се наложило да му бият успокоителни, за да се съвземе.

Той решил да сложи край на живота си, защото преди дни бил изоставен от съпругата си и не можел да преживее раздялата.
За щастие бързата намеса на спасителите в Черноморец предотвратила поредния жесток инцидент на плажовете тези дни. Мъжът вече е адекватен и отведен да дава показания в полицията.

Той е изпратил предсмъртен SMS на любимата си. Полицаите попаднали на съобщението, докато ровили в телефона му, за да открият номерата на неговите близки.

Според непотвърдена информация фаталната любима на Чанко работела сезонно като сервитьорка в едно от заведенията на курорта. Каква е причината двамата да се скарат и да се стигне до тежката раздяла все още не е ясно.