76-годишната жена от село Плоски, община Сандански, се е самозапалила, лягайки върху импровизирана клада в банята на къщата си, за да не изгори дома й. Това показва, че е действала съзнателно и е била в пълен разсъдък.

Надежда Султова бе открита изгоряла в дома си към 9.40 часа днес. Баба Надежда е открита от една от трите й дъщери, която пристигнала, за да прекарат заедно Голяма Богородица. Самозапалилата се жена им три дъщери, двете са шивачки, а третата е в САЩ.

76-годишната жена живее сама. Съседите й са я видели за последно да шета в градината във вторник вечерта. Надежда натрупала в банята сухо сено, седнала отгоре, след което го поляла със запалителна течност и драснала клечката. Според огнеборците самозапалването е извършено късно снощи.

В 12 часа трупът на жената бе откаран за аутопсия в моргата на МБАЛ-Сандански. По същото време приключи и огледа на следователите от РУП-Сандански. Според съседите й, загиналата на импровизираната клада жена не се е оплаквала, била е в разсъдък, имала е средства да преживяване. За съселяните й остава загадка защо е избрала такъв мъчителен начин да сложи край на живота си. Когато дъщеря й пристигнала тази сутрин, външната врата била заключена с катинар. "Явно повече не й се е живеело", така съседите през две къщи коментираха смъртта на баба Надежда, докато стопанинът дереше агне за богородичния курбан.