Сдружение „България си ти!” бе специален гост на ежегодния концерт на СОУПНЕ „Фридрих Шилер”-Русе  в „Канев център” по случай предстоящия им патронен празник, Деня на Европа и многобройните им постижения в страната и чужбина. Специално заради учениците там бяха и гласовете на „България си ти!”. Те бяха кулминацията на вечерта. Любимката на младежите Маги Джанаварова вдигна на крака публиката. А джазменът Васил Петров навръх юбилея си пя на сцената специално за можещите и умни деца на Русе и събра бурните им аплодисменти.
Проявата приветстваха зам.-областният управител на крайдунавския град г-жа Айлян Карамехмедова и кмета на града г-н Пламен Стоилов. А координаторът на Сдружението Михаела Кирилова похвали учениците и учителите за неуморния труд и ги поздрави с думите на Елин Пелин: „До знанието не може да се стигне случайно, то трябва да се дири с усърдие и жар”.
Джазмена Васил Петров покани на сцената директора на училището г-н Пламен Иванов и му връчи плакет за успехите и празника им. Г-н Иванов с радост прие почетния знак и сърдечно благодари.
С много настроение учениците пък поздравиха всички гости с богата и многообразна програма, включваща модерен балет, народни и спортни танци, солови изпълнения и поздрави от хора на училището.