Няколко лекари "се състезавали" да лекуват Майкъл Джексън, като всеки му предписвал все по-силни болкоуспокояващи много преди смъртта му през 2009 г., заяви пред съда бившата съпруга на Краля на попа.

54-годишната Деби Роу, майка на двете големи деца на Джексън, заяви пред съдебното жури, че певецът имал "много ниска поносимост към болка" и през годините лекарите му предписвали силни лекарства като Демерол, Дилаудид, Оксикодон и Викодин.

"Страхът му към болката беше невероятен", заяви Роу в 16-та седмица от делото, по което 83-годишната майка на певеца Катрин съди музикалната компания AEG Live. Тя е основен ищец по делото за милиони долари срещу компанията, която тя обвинява, че небрежно е задържала доктор Конрад Мъри да се грижи за Джексън, докато той репетирал в Лос Анджелис за турнето си This is It.

Мъри беше признат за виновен за непредумишлено убийство през 2011 г. заради смъртта на Краля на попа на 25 юни 2009 г. от свръхдоза от успокоителното пропофол, което му било предписано срещу хроничното му безсъние. Роу, която беше омъжена за Джексън от 1996 до 1999 г., свидетелства в полза на AEG. Компанията твърди, че той бил тайно пристрастен към лекарства и сам е виновен за смъртта си.

Според Роу хроничните болки на певеца и лекарите, които му предписвали все повече силни лекарства, предшествали много появата на Мъри. Тя допълни, че лекарите се възползвали от Джексън и му предписвали опиати за лечението на всичко - от акне до изгарянето на скалпа му по време на снимките на реклама на Пепси през 1983 г.

Наричайки лекарите "тези идиоти", Роу посочи: "Не се обаждате на някого, за да му кажете вземи Дилаудид вместо Аспирин". Но Джексън слушал лекарите. "Той се доверяваше безразсъдно на хората", заяви тя.