Майката на арестувания за двойното убийство в Джебел Мерт – Шукрие Мехмед, предложила услугите си да изведе нелегално 7-годишната Джейда в Германия. Това стана ясно на днешния протест в Джебел, организиран от групата „Ръка за ръка за Джейлян и Джейда". Бащата на Джейда – Орхан от Метличина, не позволявал на бившата си съпруга Джейлян да изведете Джейда зад граница. Няколко пъти той отказвал да подпише пълномощно за пътуване извън пределите на България на малолетната му дъщеря, съобщава 24rodopi.com.

Бащата на Джейлян, който от 23-години работи в Германия, потвърди, че Шукрие Мехмед им звъннала и казала, че познава хора, които безпроблемно ще изведат малкото дете и ще я закарат до германския град Касел. Цената на услугата била 1 500 евро.

18-годишният Мерт дължал много пари на доставчиците на дрога в Джебел и майка му търсела всячески начини да намери средствата.

На протеста в Джебел участваха бащата и майката на убитата Джейлян. Майката припадна е се наложи да я закарат в местния медицински център.