Честит рожден ден на Дейвид Бекъм! Човекът, чието име говори достатъчно само по себе си. Човекът, който е пример не само за успешен футболист, съпруг, баща, рекламно лице, а вече и дизайнер, но и кумир на хиляди хора по целия свят.

Може би много мъже биха искали да бъдат на мястото на Дейвид Бекъм, който е обявен за безспорен секссимвол и който многократно е оглавявал различни класации за стил. Със сигурност и много жени биха искали да бъдат на мястото на Виктория, жената, която вече 17 години е до Дейвид, 15 от които като негова съпруга.

Дейвид Бекъм е роден на 2-ри май 1975 година в лондонския квартал Лейтънстоун. От малък показва таланта си във футбола, който впоследствие се превръща в неговото успешно поприще.

От 1991 до 2003 година Бекъм играе в Манчестър Юнайтед, като първоначално постъпва в Младежката академия на клуба. От 2003 до 2007 година Дейвид е футболист в Реал Мадрид. В периода между 2008 и 2012 година Бекъм се присъединява по два пъти към Лос Анджелис Галакси и Милан. В началото на 2013 година футболистът става част от френския отбор Пари Сен Жермен, като цялата си заплата дарява за благотворителност.

Всъщност не е изненада, че Дейвид може да си позволи да бъде толкова щедър и че на 6-ти май 2013 година приключва футболната си кариера. През годините той се превръща в модна икона и заедно със своята съпруга Виктория разработват супер успешния бранд „Бекъм“. Твърди се, че печалбата от марката им се оценява на 16,5 милиона паунда. Самият Дейвид има собствена линия бельо в сътрудничество с H&M.

Голяма част от парите си секссимволът печели от реклами. Той се превърна в отличително лице на световноизвестна марка газирана напитка. Въпреки че Бекъм вече не е действащ футболист, той обича футбола и ще продължава да се занимава с тази сфера. Той дори планира да основе футболен клуб в Маями, който трябва да започне да играе през 2016 или 2017 година.

Дейвид и съпругата му Виктория имат четири деца – тримата им синове Бруклин, Ромео и Круз, както и 2-годишната им дъщеря Харпър. Двамата са една от най-известните и обичани двойки в света. Те се запознават през 1997 година и оттогава са неразделни, независимо от слуховете за изневерите на Дейвид. Сключват брак през лятото на 1999 година в Ирландия, само няколко месеца след раждането на първия им син Бруклин.

Не на последно място Дейвид е и посланик на УНИЦЕФ от 2005 година насам. Той участва в различни благотворителни мисии и дарява средства за благотворителни каузи. Футболната звезда е и един от основателите на организацията Malaria No More.