17-годишно момче от Кубрат загина в тежка катастрофа, съобщиха от ОД МВР Разград. Произшествието е настъпило около 02,30 часа тази нощ, по път ІІ-49, село Задруга – град Кубрат. Зад волана на лекия автомобил „Алфа Ромео 147” 1,9 GTD бил 18-годишният Е.Х. от Кубрат с три месеца стаж като шофьор.
В колата се возели още четирима негови приятели. Водачът ударил с автомобила изскочило на пътното платно бездомно куче, вследствие на което изгубил контрол, излязъл вляво по посока на движението си, блъснал се в крайпътно дърво и се преобърнал извън пътя в гориста местност.

На място загинал возещият се на предната седалка М.Р. от Кубрат, който не е ползвал обезопасителен колан. Возещите се на задната седалка две 17-годишни момчета – Ш.И. от село Бисерци и С.К. от Кубрат, са с тежки черепно-мозъчни травми и са откарани в Разградската болница. Третият пътник отзад – С.С. на 22 години от Кубрат, е със счупена дясна ръка, а водачът на автомобила – с охлузни рани и в шоково състояние. Взета му е кръвна проба за алкохол. По случая се води досъдебно производство.