Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с лидера на Движение България на гражданите Меглена Кунева и с председателя на Демократи за силна България Радан Кънев на 15 август, четвъртък, от 16.00 часа на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред темите на разговора на държавния глава с представителите на Реформаторския блок ще бъдат обществено-политическата ситуация в страната и актуализацията на държавния бюджет за 2013 година. Срещата е в рамките на инициираните в последния месец от Росен Плевнелиев разговори във връзка с актуалната ситуация в страната.

Президентът вече се срещна с Омбудсмана на Републиката, с представители на синдикатите, с национално признатите работодателски организации, с интелектуалци и общественици. Държавният глава планира да проведе срещи и с Негово светейшество патриарх Неофит, президентите на Република България, с Националното сдружение на общините в Република България, а също така с представители на парламентарни и извънпарламентарни политически партии и други.