ЖП цистерна със запалимо вещество се е запалила в района на гара Езерово.

Цистерната е съдържала пропан-бутан и един човек е пострадал при запалването на цистерната. По информация на болницата, където е настанен, той е с 90% изгаряния и с опасност за живота. Кметът на община Белослав Живко Петров съобщи, че в 16:00 часа при пълнене на газ от две жп цистерни в една автоцистерна се е скъсал маркучът и при триенето се е получила искра и е възникнал взрив.

От взрива е пострадал мъжът, който се е занимавал с тази процедура. В момента три противопожарни автомобили от ОД на МВР са на местопроизшествието и потушават пламъците. Няма опасност за жителите на селото или околната среда, но борбата с огнената стихия продължава

По-късно от пресцентъра на МВР потвръдиха, че около 16.30 часа ж.п. цистерна, превозвала запалими вещества, се е възпламенила на гара Езерово. На място работят пет пожарни екипа. Полицейски служители са отцепили района. По първоначални данни има един пострадал. Причината за инцидента и съдържанието на цистерната са в процес на изясняване, казват от вътрешното ведомство.