Най-красивото шоу „Мис България 2013” ще постави и най-красивия финал на борбата за короната тази събота, 17 август, на живо в ефира на TV7. Десетте претендентки, които достигнат до финала ще имат възможността да дефилират по невиждана у нас сцена. Трите дефилета на красавиците ще преминат през съоръжение на две нива, чиятo обща височина е 8 метра.
За пръв път в България ще бъде инсталиран огромен воден екран между двете нива на сцената. Той ще е с размери 3х4 метра. Върху водната стена ще се прожектират видеа, а зрителите ще се насладят на невиждана пищност под мотото „Ледени кралици”.
Мултимедийното шоу в „Мис България 2013” тази събота от 21 часа ще бъде допълнено от екран 5х5 метра, който обхваща предната част на първото ниво от сцената, както и три видео стени с размери 11х8 метра и 3х4 метра, върху които ще се излъчат специалните видеа на финалистките и най-добрите моменти от представянето им в шоуто.
Грациите ще дефилират в три тура върху уникален светещ подиум и стълби, които обикалят около цялата сцена, за да може зиртелите да оценят напълно качествата на всяка финалистка. Претендентките ще излязат в индивидуален стил, по бански и с вечерни рокли.
За перфектната визия на момичетата по време на финала ще се грижи топ дизайнерката София Борисова. Носителката на „Златна игла” и ред модни отличия, заедно с екипа си от модна къща „Романтика Фешън” вече са подготвили 10 уникални вечерни рокли за последното дефиле и награждаването на победителките. София за поредна година е и дизайнерът, който ще се грижи за визията на победителката за конкурса „Мис Свят”. Борисова вече работи върху проекта за рокля-уникат, с която Мис България 2013 ще се представи на световните финали в Индонезия в края на септември.
От цялата тази пищност, в последния елиминационен лайф снощи, трябваше да се лишат две претендентки. На крачка от финала куфарите стегнаха колоритните Пенка и Франсин.  Зрителският вот отреди именно те от 6-те номинирани да напуснат най-красивото риалити. За изгонването на „карибската” перла гласуваха 32,4% от зрителите, а да си тръгне шоколадовото изкушение с конгоански корени се обявиха 26,5%.
Както Пенка, така и Франсин се справиха безупречно с най-звездната задача до момента в шоуто. Номинираните момичета трябваше да се превъплътят в образите на свои холивудски двойнички. Ромката се превърна в любимата актриса на Педро Алмодовар – Роси де Палма и брилянтно представи етюд на испански. Но дори големите й артистични заложби този път не успяха да я спасят от изгонване и тя отпадна от надпреварата.
Франсин пък се превърна в британската звезда Емили Санде и на живо изпълни един от хитовете на певицата – „My Kind Of Love”.
Към финала тази събота продължават 11 красавици, като в петък, 24 часа преди грандиозната церемония по коронацията на следващата Мис България, Замъка ще напусне още едно момиче и така ще оформи финалната десетка. В лайф епизода снощи водещите Кирил Ефремов и Камелия отвориха линиите за положителен зрителски вот и вече всеки може да гласува за своята фаворитка. Момичето събрало най-голям брой есемеси до събота ще се окичи с уникалната корона и ще представи България на „Мис Свят 2013” в Индонезия.