Славянск, който до тази сутрин бе изцяло под контрола на привържениците на федерализацията е обкръжен напълно от украинската армия. Това заяви на извънреден брифинг командирът на народното опълчение Игор Стрелков, предават РИА Новости и ИТАР-ТАСС."Над града кръжат около 20 хеликоптера, има първи съобщения за един убит и един ранен сред опълченците", каза Стрелков.

Силите за самоотбрана са успели да свалят два хеликоптера Ми-24. Единият летец е загинал, а другият е ранен с куршум в бедрото. Когато машината паднала на земята към нея се приближили украински военни, взели пистолета на ранения летец и го зарязали. Сега той е в щаба на самоотбраната в Славянск и медици обработват раната му, съобщава кореспондент на LifeNews.

По данни на журналиста опълченците са успели да си върнат барикадата на шосето Харков - Ростов, украинските военни са се оттеглили.

Украинските сили за сигурност са завзели контрола върху по-голямата част от Славянск в хода на поредната активна спецоперация. Това съобщи във Фейсбук ръководителят на Центъра за военнополитически изследвания и представител на групата „Информационна съпротива” Дмитрий Тимчук, цитиран от УНИАН.

По негова информация, премахнати са блокпостове на сепаратистите и е взет под контрол телевизионният център в града. „Основните точки на съпротивление са в югоизточната част на града”, написа Тимчук.

Представител на силите на самоотбрана съобщава за РИА Новости обаче, че десетки хора са излезли на моста, през който се влиза в града въпреки обстрела от хеликоптерите, за да не пуснат украинските воиски.